IPA INFO 2012MultimedijaVijesti

Radionica o rakiji

Dana 16.10.2013., u sklopu projekta „Europa na mom imanju“ financiranog od strane Europske unije, kroz program IPA INFO 2012., u Centru za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi, Projekt građanskih prava organizirao je prvu edukativnu radionicu na temu proizvodnje rakije. Kako je osnovni cilj projekta informirati ruralno stanovništvo Sisačko-moslavačke županije, a u cilju osnaživanja seoskih imanja, ovom radionicom smo nastojali izravno doprijeti do stanovništva petrinjskog dijela Banovine, te ih educirati o zakonskoj regulativi koja se odnosi na proizvodnju rakije.

Pred više od 50 sudionika, radionicu je pozdravom, te uvodnom riječi otvorio koordinator aktivnosti na projektu Aleksandar Kojić, dok je s aktivnostima i ciljevima projekta sudionike upoznao asistent Saša Zeljug.
Radionica je potom nastavljena prezentacijom „Sve što niste znali o rakiji, a niste se usudili pitati“, vanjskog stručnog suradnika dipl.ing. Alana Đozića u kojoj su sudionici aktivno sudjelovali postavljajući brojna pitanja i rješavajući tako brojne nedoumice koje su se pojavile primjenom nove zakonske regulative koja se odnosi na proizvodnju i prodaju jakih alkoholnih pića a prvenstveno rakije.

Nakon rasprave, radionica se nastavila uz neformalno druženje organizatora, sudionika i predavača, a kao glavni zaključak radionice istaknuto je kako bi svi građani koji posjeduju kotao za proizvodnju rakije isti u nadležnom carinskom uredu trebali i prijaviti, jer je mogući trošak kojim se izlažu u slučaju sankcije za neovlaštenu proizvodnju i prodaju rakije naprosto prevelik.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...