IPA INFO 2012Vijesti

Promotivni štand PGP-a na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici

Dana 5. i 6. listopada 2013. godine udruga Projekt građanskih prava je na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici održala promotivni štand, u sklopu aktivnosti na projektu Europa na mom imanju, financiranog od strane EU kroz program IPA INFO 2012.

Kroz dva dana promotivne akcije štand PGP je posjetilo preko 400 građana, te smo tako izravno informirali građane o ciljevima i aktivnosti ma projekta, a poseban naglasak je stavljen na proizvodnju rakije koja je na imanjima u Sisačko-moslavačkoj županiji u punom jeku. U skladu s tim, građanima je podijeljena i brošura „Rakija“ u kojoj su zainteresirani mogli pronaći sve vezano za novu zakonsku regulativu koja se primjenjuje na proizvođače rakije. Građani su bili obaviješteni kako će slične brošure biti tiskane i vezano za proizvodnju sira i vrhnja te mesa i mesnih prerađevina, a za što su građani pokazali veliki interes, a iz razloga jer postoje mnoge nedoumice i predrasude.

Najugroženijim građanima podijeljeno je 35 setova alata, lopate i grablje, koji će im svakako pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova.

Slične objave

Back to top button