MultimedijaRomska nacionalna manjina u Sisačko-moslavačkoj županijiVijesti

Tjedan kulturne raznolikosti

PGP Sisak u sklopu tjedna kulturne raznolikosti sudjelovao je u NKČ Vlado Gotovac, Ogranak Caprag na predstavljanju romske nacionalne manjine. Kulturno – umjetničko društvo „Crni biseri“ predstavilo je posjetiocima svoje plesne vještine i tradicionalnu romsku kulturu. Sadržaju večeri također su doprinijelii ostali mladi Romi, aktivisti koji svojim talentima razbijaju predrasude o toj nacionalnoj manjini.

Dramske igrokaze i recitacije izvela su djeca Romi, polaznici Igraonice Zvončica, Ogranak Caprag, koja je ujedno i organizator 2. Tjedna kulturne raznolikosti uz suorganizatore, nacionalne manjine.

Tjedan kulturne raznolikosti započeo je 20. svibnja 2013. predstavljanjem srpske nacionalne manjine. Djeca školske dobi izvela su svoje recitale i igrokaze. Uz srpsku nacionalnu manjinu svoju večer u Kazalištu 21 imali su i Bošnjaci. Svojim osebujnim programom uz ženski pjevački zbor „Sevde“ i autohtonim sevdahomu publici su izazvali ovacije.

Brojni recitali, igrokazi, ples folklornih društava i pjevačkih zborova doprinijeli su cilju manifestacije, promociji i zaštiti ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, stop diskriminaciji, te činjenici da je kulturna raznolikost osnova za suživot u našoj multikulturnoj zajednici.Slične objave

Back to top button