Romska nacionalna manjina u Sisačko-moslavačkoj županijiVijesti

Sastanak s predstavnicima romskih udruga civilnog društva u PGP-u

Sastanak 1

PGP Sisak je održao sastanak s predstavnicima romskih udruga 5. lipnja 2013.g. u Sisku u sklopu projekta „Izgradnja kapaciteta romskih udruga u Sisačko – moslavačkoj županiji“. Sastanak je održan u prostorijama PGP-a Sisak. Sastanak je imao za cilj dogovoriti nastavak aktivnosti u sklopu projekta, te utvrditi nastavak suradnje s predstavnicima romskih udruga i njihovim članovima.
Na sastanku su nazočili predstavnici romskih udruga: Romski kulturni centar, Udruga Romska prava, Udruga Roma Kutina, Udruga Roma Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska “Nevo Drom”, Romska udruga: Romski put, nova udruga u pogledu suradnje na projektu “Budućnost” Novska i romski asistent na projektu, Marjan Nikolić.
PGP Sisak je okupljenima prezentirao važnost sudjelovanja u svim projektnim aktivnostima uz napomenu kako su jedna s drugom u korelaciji, dakle suodnosu, idejno stavljene redoslijedom kako bi dionicima omogućile učinkovitije i svrhovitije usvajanje znanja.
Sastanak 2Slijedom navedenog, dogovoreno je kako PGP nastavlja s održavanjem kompjutersko – administrativne radionice za predstavnike romskih udruga koje će od sada pohađati i najaktivniji članovi udruga.
Poslije završenog kompjutersko – administrativnog tečaja dogovoreno je da svi polaznici tečaja automatski nastavljaju pohađati sljedeću projektnu aktivnost, dvodnevni seminar o pisanju projektnih prijedloga koji će se održavati u Top Termama Topusko.

Slične objave

Back to top button