Vijesti

Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika

Dana 11.05.2013. u 10 sati u Sisku u dvorani doma kulture Kristalna kocka vedrine održano je sučeljavanje kandidata za gradonačelnike grada Siska. Sučeljavanje pod nazivom „Građanske razglednice“ dio je kampanje Za politiku bez govora mržnje koju Platforma 112 provodi u gradovima diljem Hrvatske a u Sisku joj je u tome kao suorganizator pomogla i naša Udruga.
Samom sučeljavanju prethodilo je prikupljanje pitanja koje su građani grada Sisku imali postaviti svojim kandidatima te tako ih bolje upoznati s problemima s kojima se građani suočavaju. Broj od blizu stotinu postavljenih pitanja kandidatima svjedoči o toma kako bi se komunikacija između građana i lokalnih vlasti svakako trebala poboljšati u budućnosti.
Od šest gradonačelničkih kandidata sučeljavanju su se odazvali KristinaI Ikić Baniček, Ivanka Boras te Rajko Mladenović, a za napomenuti je kako je sučeljavanje koje je potrajalo više od dva sata i kome je nazočilo gotovo stotinu građana proteklo u mirnom tonu i bez agresivne retorike kandidata. Sučeljavanjem su moderirali i pitanja sa građanskih razglednica postavljali pitanja predstavnici GONG-a a nakon toga je uslijedio raspravni dio u kojem su prisutni građani izravno postavljali pitanja.
Od problema s iznosom komunalne naknade do nedostatka prometovanja gradskih autobusa u pojedinim dijelovima grada i poticanja na izgradnju „Kuće udruga“ građani su postavljali najrazličitija pitanja, a svi okupljeni su se dogovorili kako će prikupljena pitanja biti predana novoizabranom gradonačelniku.

Slične objave

Back to top button