Vijesti

Započela edukacija vijeća

U okviru provedbe aktivnosti projekta ‘Učinkovita manjinska vijeća za više manjinskih prava’ danas je u Kninu održan prvi u nizu od četiri edukacijska modula namijenjena vijećima nacionalnih manjina registriranim na području Šibensko-kninske županije.

Tematski je prvi obrazovni model usmjeren na važnost sudjelovanja građana u definiranju manjinskih politika i nadzoru njihove provedbe te značaju koji manjinske politike imaju u dosljednoj primjeni temeljnih manjinskih prava.

Srpsko narodno vijeće (SNV) ovaj projekt provodi u suradnji s partnerima, udrugama Projekt građanskih prava Sisak i Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb. Provedba projektnih aktivnosti je započela 03.11.2015., trajat će 18 mjeseci, a pored Šibensko-kninske županije projektne aktivnosti se odvijaju i na području Sisačko-moslavačke županije.

Podsjetimo, svrha projekta je povećati kapacitete vijeća nacionalnih manjina za nadzor i jačanje primjene ljudskih prava manjinskih skupina i na taj način ojačati utjecaj lokalnih manjinskih vijeća u procesu provedbe nediskriminacije i politike jednakih mogućnosti. Cilj je projekta poticati i jačati suradnju i dijalog između manjinskih predstavnika i predstavnika lokalnih/područnih vlasti radi učinkovitije provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...