Izložba fotografija „20 godina privremenog smještaja“ u Sisačkom Domu kulture Kristalna kocka vedrine

PGP Sisak je u suradnji s Misijom UNHCR-a u Republici Hrvatskoj i Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Sisačkom Domu kulture Kristalna kocka vedrine 19. lipnja 2015. u 11 sati svečano otvorio izložbu fotografija „20 godina privremenog smještaja“, a kojom smo obilježili Svjetski dan izbjeglica u Sisku. Na otvorenju izložbe je prikazan i kratki dokumentarni film „20 godina privremenog smještaja“, a koji govori o prognaničkom naselju Mala gorica, kraj Petrinje, kao i njegovim korisnicima. U svečanosti otvorenja izložbe sudjelovali su i predstavnici Sisačko-moslavačke županije, grada Siska, Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, Centra za socijalnu skrb Sisak, Gradskog društva Crvenog križa u Sisku, kao i drugi predstavnici udruga civilnog društva iz Siska i okolice i drugih građana.

U pozdravnim govorima organizatora izložbe istaknuto je da su svi prisutni zajedničkim snagama u prethodnih 20  godina doprinijeli rješavanju problema korisnika smještaja u prognaničkom naselju Mala gorica te da se dodatnim angažiranjem i suradnjom u okviru Sporazuma o suradnji između PGP-a Sisak i Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje od prošlog ljeta uspjelo osigurati neophodno za konačno stambeno zbrinjavanje korisnika iz Male gorice. Šef misije UNHCR-a, Terence Pike je posebnu zahvalnost uputio svim prisutnima koji su nesebičnim radom doprinijeli poboljšanju životnih uvjeta i rješavanju statusnih pitanja izbjeglica te naposljetku, njihovom stambenom zbrinjavanju. Dubravka Vidović iz Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje izvijestila je o dosadašnjim aktivnostima Ureda i planovima za zatvaranje Male gorice te još jednom istaknula uspješnu suradnju s UNHCR-om i udrugama civilnog društva u rješavanju izbjegličke problematike u prognaničkim centrima u Hrvatskoj.

Postav izložbe je dostupan javnosti Siska i okolice u periodu od 19.-26.06.2015. u galeriji Doma kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku.

Ispis

Možda vam se svidi