Radionica o rakiji

Dana 16.10.2013., u sklopu projekta „Europa na mom imanju“ financiranog od strane Europske unije, kroz program IPA INFO 2012., u Centru za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi, Projekt građanskih prava organizirao je prvu edukativnu radionicu na temu proizvodnje rakije. Kako je osnovni cilj projekta informirati ruralno stanovništvo Sisačko-moslavačke županije, a u cilju osnaživanja seoskih imanja, ovom radionicom smo nastojali izravno doprijeti do stanovništva petrinjskog dijela Banovine, te ih educirati o zakonskoj regulativi koja se odnosi na proizvodnju rakije.

Pred više od 50 sudionika, radionicu je pozdravom, te uvodnom riječi otvorio koordinator aktivnosti na projektu Aleksandar Kojić, dok je s aktivnostima i ciljevima projekta sudionike upoznao asistent Saša Zeljug.
Radionica je potom nastavljena prezentacijom „Sve što niste znali o rakiji, a niste se usudili pitati“, vanjskog stručnog suradnika dipl.ing. Alana Đozića u kojoj su sudionici aktivno sudjelovali postavljajući brojna pitanja i rješavajući tako brojne nedoumice koje su se pojavile primjenom nove zakonske regulative koja se odnosi na proizvodnju i prodaju jakih alkoholnih pića a prvenstveno rakije.

Nakon rasprave, radionica se nastavila uz neformalno druženje organizatora, sudionika i predavača, a kao glavni zaključak radionice istaknuto je kako bi svi građani koji posjeduju kotao za proizvodnju rakije isti u nadležnom carinskom uredu trebali i prijaviti, jer je mogući trošak kojim se izlažu u slučaju sankcije za neovlaštenu proizvodnju i prodaju rakije naprosto prevelik.

Ispis

Možda vam se svidi