MultimedijaPGP i pučki pravobranitelj

Okrugli stol „PGP Sisak – Vaša podrška u suzbijanju diskriminacije“ – 28.09.2012.

Dana 28.09.2012.g. Projekt građanskih prava Sisak organizira Okrugli stol stolu na temu: „PGP Sisak – Vaša podrška u suzbijanju diskriminacije“, koji će se održati 28.09.2012. u Hotelu Panonija u Sisku, I. K. Sakcinskog 21, s početkom u 10h.
Okrugli stol se organizira u okviru projekta „Jednaki u različitosti“ a kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u partnerstvu sa Uredom za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske i Uredom pučkog pravobranitelja. Glavni ciljevi projekta uključuju jačanje kapaciteta ključnih dionika tržišta rada u suzbijanju diskriminacije, razvoj i promicanje dobrih antidiskriminacijskih praksi među poslodavcima te podizanje svijesti javnosti o pitanjima antidiskriminacije i različitosti.
U sklopu navedenog projekta osnovane su regionalne kontakt točke za područje cijele Hrvatske, a Projekt građanskih prava Sisak postao je regionalna kontakt točka za suzbijanje diskriminacije za regiju „Središnja Hrvatska“.
Okrugli stol ima za cilj informirati širu javnost navedene regije o samoj diskriminaciji i načinima njezina suzbijanja, povezati se sa regionalnim dionicima tržišta rada, državnim i pravosudnim aparatom a sve u svrhu zajedničke buduće suradnje u suzbijanju diskriminacije.
Na istome će govoriti predstavnici Vladinog ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Ureda pučkog pravobranitelja kao i nevladinih organizacija.
Isti je zatvoren za širu javnost a izjava za medije će se dati u 12.oo h.

Slične objave

Back to top button