MultimedijaPGP i pučki pravobranitelj

Okrugli stol „PGP Sisak – Vaša podrška u suzbijanju diskriminacije“ – 28.09.2012.

Dana 28.09.2012.g. Projekt građanskih prava Sisak organizira Okrugli stol stolu na temu: „PGP Sisak – Vaša podrška u suzbijanju diskriminacije“, koji će se održati 28.09.2012. u Hotelu Panonija u Sisku, I. K. Sakcinskog 21, s početkom u 10h.
Okrugli stol se organizira u okviru projekta „Jednaki u različitosti“ a kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u partnerstvu sa Uredom za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske i Uredom pučkog pravobranitelja. Glavni ciljevi projekta uključuju jačanje kapaciteta ključnih dionika tržišta rada u suzbijanju diskriminacije, razvoj i promicanje dobrih antidiskriminacijskih praksi među poslodavcima te podizanje svijesti javnosti o pitanjima antidiskriminacije i različitosti.
U sklopu navedenog projekta osnovane su regionalne kontakt točke za područje cijele Hrvatske, a Projekt građanskih prava Sisak postao je regionalna kontakt točka za suzbijanje diskriminacije za regiju „Središnja Hrvatska“.
Okrugli stol ima za cilj informirati širu javnost navedene regije o samoj diskriminaciji i načinima njezina suzbijanja, povezati se sa regionalnim dionicima tržišta rada, državnim i pravosudnim aparatom a sve u svrhu zajedničke buduće suradnje u suzbijanju diskriminacije.
Na istome će govoriti predstavnici Vladinog ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Ureda pučkog pravobranitelja kao i nevladinih organizacija.
Isti je zatvoren za širu javnost a izjava za medije će se dati u 12.oo h.

Slične objave

Back to top button
Anketa

Kad biste bili diskriminirani, biste li prijavili diskriminaciju?

Loading ... Loading ...

Smatrate li da je besplatna pravna pomoć potrebna građanima?

Loading ... Loading ...